Petr Stupka

nar. 1956 v Českých Budějovicích – bydlištěm dosud tamtéž

ženatý – 2 (dnes již dospělé) dcery

 

  • v roce 1973 vyučen jako kuchař
  • 1978 – absolvuje Střední hotelovou školu v Mariánských Lázních
  • do roku 1992 zaměstnán u podniku Hotely a restaurace České Budějovice – postupně na pozicích šéfkuchař, provozní hotelu, vedoucí provozu restaurace, vedoucí provozovny, vedoucí centrální výrobny pečiva, podnikový technolog výroby
  • 1994 – 2004 pedagogická a provozní činnost na Integrované škole cestovního ruchu v Českých Budějovicích – odborný učitel, vedoucí školního pracoviště, zástupce ředitele pro praktické vyučování
  • od 2004 osoba samostatně výdělečně činná – odborné poradenství pro gastronomii, trénink personálu, tvorba receptů a kalkulací, příprava speciálních hostin, kuchařské show na gastronomických slavnostech a mnohé další
  • od roku 2002 pravidelný pořad v Českém rozhlase České Budějovice –  Kuchařské čarování Petra Stupky
  • účinkování v televizi – pořady Tescoma prima vařečka, Párty s kuchařem, Receptář, Hobby naší doby, Polopatě
  • v roce 2010 zakládá Studio kulinář v Českých Budějovicích, kde pořádá kurzy vaření, vyvíjí vlastní řadu originálních kořenících směsí a dalších výrobků pod značkou Kulinář Petr Stupka
  • v současnosti se chce stát úspěšným blogerem